A A A

Sistem informațional automatizat, în 15 spitale din ţară

Cele mai importante 15 spitalele din ţară vor activa în baza unui sistem informațional automatizat. Ministerul Sănătății a achiziționat un sistem informaţional performant, care va permite instituţiilor medicale să gestioneze în timp real informaţia privind fluxul mijloacelor financiare, stocurilor de medicamente, materialelor sanitare şi chiar datelor despre starea de sănătate a fiecărui pacient. Valoarea proiectului constituie 9,8 milioane de lei, bani alocaţi din bugetul de stat.

Sistemul Informațional Automatizat pentru Asistența Medicală Spitalicească (SIA AMS) urmează să fie implementat începând cu anul 2017 şi va fi accesat online de către spitale în cadrul platformei guvernamentale MCloud.

Această platformă electronică va verifica în mod continuu traseul complet al medicamentelor, consumabilelor și a produselor parafarmaceutice, de la intrarea în stocurile spitalului până la consumul acestora de către pacient. În acest mod,  instituţiile medicale vor avea siguranţa că deţin cantitățile necesare de medicamente.