A A A

Un grup de studenţi a dezvoltat o valiză inteligentă care-şi urmează proprietarul

Lun, 01/25/2016 - 15:37 -- a.iurko

Acest dispozitiv ar putea schimba felul în care călătoreşti. Valiza inteligentă se numeşte „Follow me Suitcase” şi a fost creată să urmeze proprietarul astfel încât acesta nu mai este nevoit să tragă bagajul după el.

„Fac parte dintr-o echipă de cinci oameni şi am creat această valiză care-şi urmăreşte proprietarul, nemaifiind nevoie ca acesta să-şi împingă bagajul. Ideea ne-a venit în timp ce eram pe aeroportul din Dubai şi am văzut cum oamenii se chinuiai să-şi care bagajele grele”, a spus Ralph Shalhoub, unul dintre studenţii care a contribuit la crearea dispozitivului.

Valiza are mai mulţi senzori şi un procesor, dar şi un sistem care detectează o brăţară pe care proprietarul o poartă pe gleznă, astfel încât valiza poate urmări mişcările omului. Valiza este dotată cu un GPS, dar şi cu un sim-card pentru a putea trimite alerte telefonului proprietarului, anunţându-l unde se află valiza. De asemenea, proprietarul îşi foloseşte telefonul pentru a trimite instrucţiuni precum: stop sau urmează-mă.