A A A

Samsung va fi principalul producator de ecrane OLED pentru iPhone

Lun, 01/18/2016 - 16:20 -- b.cusnir

In urma cu ceva timp au aparut informatii ca Apple va dori sa implementeze pe viitoarele modele iPhone, ecrane de tip OLED. Asta s-ar putea intampla in 2018, dar pana atunci se pregateste fiecare cum poate. Acum avem cateva informatii.

Pentru a face fata numarului mare de comenzi, Apple a decis sa continue colaborarea cu Samsung pe partea de ecrane, acestia fiind singurii care pot face fata unui numar mare de comenzi. Insa pe lista se mai afla un jucator, Japan Display, insa doar ca o alta alternativa. Surse neoficiale spun ca Apple si Samsung au semnat deja un contract. Nici o companie nu ne-a oferit pana acum un raspuns, totul fiind un zvon.

Intre timp, Samsung are de gand sa investeasca pana la 7.5 miliarde de dolari in productia de ecrane. Cel mai probabil vor construi fabrici noi si vor investi in cercetare, pentru a face fata comenzilor generoase. Anul acesta vor investi 3.3 miliarde de dolari pentru a putea livra pana la 40.000 de ecrane OLED pe luna, iar in 2017 vor investi inca 4.17 miliarde pentru a creste productia la 45.000 unitati lunare.